מאפה פסטה
להכנת מתכון זה יש להשתמש בתבנית מלבנית בגודל 27X30 ס"מ.
החומרים:
500 גרם פסטה
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
11/2 כוסות חלב
1 שמנת מתוקה
100 גרם גבינה מסוג טל העמק מגוררת
50 גרם גבינה מלוחה מגוררת
50 גרם גבינה מסוג רוקפור מגוררת
עירית קצוצה
אגוז מוסקט
פלפל שחור
3 כפות עגבניות מיובשות
50 גרם גבינה מסוג פרמזן - לפזר מלמעלה
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה.
בנפרד מבשלים את החמאה עם הקמח, מוסיפים חלב, גבינה מסוג טל העמק, גבינה מלוחה, גבינה מסוג רוקפור,
עירית, אגוז מוסקט, פלפל שחור ומוסיפים שמנת מתוקה. מבשלים על אש נמוכה, מוסיפים עירית,
פלפל שחור ואגוז מוסקט.
מערבבים את הפסטה עם רוטב הגבינות. שופכים לתוך תבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180
מעלות למשך כ- 45 דקות.
מאפה חצילים
700 גר' חצילים
רוטב בשמל
מלח
75 גר' חמאה
6 כפות שמן זית
1/2 כוס קמח
1 שן שום
1 כפית אבקת מרק
4 כפות מיץ לימון
3 כוסות חלב
1 שימורי עגבניות מרוסקות (800 גר')
1/2 כוס מים
1 בצל גדול קצוץ דק
מלח,פלפל שחור
4 כפיות ריחן טרי קצוץ
1/2 כפית סוכר
פלפל שחור
100 גר' קשקבל מגורר
50 גר' פרמזן
20-24 עלי לזניה
חותכים חצילים עם הקליפה לקוביות קטנות ובוזקים מלח.
משאירים כך את החצילים ל-20 דקות. לאחר מכן שוטפים במים ומייבשים במגבת .
מפזרים על תבנית אפיה מרופדת בנייר כסף ומעל מפזרים שמן זית.
קולים בגריל בחום גבוהה . מעבירים לקערה ומוסיפים שום ומיץ לימון.
מטגנים את הבצל, מוסיפים עגבניות ומבשלים על אש בינונית 10 דקות.
מורידים מהאש ומוסיפים תבלינים .מערבבים את שני סוגי הגבינות .
מכינים רוטב בשמל:
ממיסים חמאה,מוסיפים קמח ואבקת מרק. משחימים מעט , ומוסיפים חלב ומים בהדרגה , מערבבים כל הזמן ומביאים לרתיחה .לאחר מכן מורידים מהאש , מוסיפים 5 כפות גבינה מגוררת , מערבבים .
הרכבת הלזניה:
מורחים 2 כפות רוטב בשמל על תחתית התבנית. מניחים חצי מכמות החצילים , 1/5מרוטב הבשמל , עלי לזניה ומפזרים חצי מכמות העגבניות.
מורחים שוב 1/5 מרוטב הבשמל, חוזרים על הכל ומסיימים בעלי לזניה . מורחים מעל את הבשמל הנותר ומפזרים את שארית הגבינה . אופים במשך 35 דקות .
ב ת א ב ו ן
צוות גבינות מהלב מעביר קורסים להכנת גבינות מכל הסוגים. לפרטים נוספים הנכם מוזמנים להיכנס לאתר שלנו.